Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα – Στα οκτώ συνολικά
[Reader]: Εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα – Στα οκτώ συνολικά

[Reader]: Εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα – Στα οκτώ συνολικά

Όπως μετέδωσε το Open, πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε στη χώρα από το Ντουμπάι και τρεις ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία.

Πλέον, συνολικά, τα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα ανέρχονται σε οκτώ.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της μετάλλαξης του κορονοϊού – Νέα έρευνα

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 δείχνει να λειτουργεί κατά μιας σημαντικής μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα της Pfizer.

Η μελέτη αυτή της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από ομοτίμους, δείχνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τη γνωστή ως N501Y μετάλλαξη της πρωτεΐνης ακίδα.

Η μετάλλαξη αυτή μπορεί να ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε επίσης να επιτρέπει στον ιό να αποφεύγει την εξουδετέρωσή του από τα αντισώματα που προκαλεί το εμβόλιο, δήλωσε ο Φιλ Ντόρμιτζερ, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Pfizer για τα εμβόλια.

Η έρευνα αυτή έγινε σε δείγμα αίματος που ελήφθη από ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί. Τα πορίσματά της είναι περιορισμένα, διότι δεν εξετάζει όλη τη σειρά των μεταλλάξεων που βρέθηκαν σε κάποια από τις νέες παραλλαγές του γρήγορα μεταδιδόμενου ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!