Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ένας στους πέντε Αμερικανούς τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο!
[Reader]: Ένας στους πέντε Αμερικανούς τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο!

[Reader]: Ένας στους πέντε Αμερικανούς τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο!

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιλαμβάνονται την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο , που έλαβε χώρα την Τετάρτη και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων , οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov το πρωί της Πέμπτης σε 1,397 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που είχαν γνώση του συμβάντος, το 62% των ερωτηθέντων αντιλαμβάνεται τις συγκεκριμένες ενέργειες σαν μία απειλή για τη δημοκρατία. Μάλιστα με αυτήν την άποψη τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοκρατικών με ποσοστό 93%, κάτι το οποίο συμμερίζονται και ανεξάρτητοι με ποσοστό 55%.

Ωστόσο μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν μόλις το 27% θεωρεί την εισβολή στο Καπιτώλιο απειλή για τη δημοκρατία, με τα 2/3, ήτοι το 68% να πιστεύει το αντίθετο.

6 στους 10 ψηφοφόρους θεωρεί την εισβολή στο Καπιτώλιο απειλή για τη δημοκρατία

Ένας στους πέντε Αμερικανούς τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

Ειδικότερα το 45% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει την εισβολή ομοϊδεατών του στο Καπιτώλιο, παρόλο που υπάρχει και μία σημαντική εναντίωση που φθάνει το 43%.

Ανάμεσα σε όλους τους ψηφοφόρους το 63% καταδικάζει σθεναρά τις πράξεις των οπαδών του Τραμπ, ενώ ένα 8% είναι επίσης αντίθετο με ό,τι συνέβη αλλά με πιο ήπιο τρόπο.

Από τους Αμερικανούς που ερωτήθηκαν, το 21% αναφέρει ότι υποστηρίζει ό,τι συνέβη στο Καπιτώλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!