Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Εμβόλιο γρίπης – Καθηγητής Κούβελας: Δεν φτάνουν οι δόσεις – Θα «ρετάρει» το ΕΣΥ
[Reader]: Εμβόλιο γρίπης – Καθηγητής Κούβελας: Δεν φτάνουν οι δόσεις – Θα «ρετάρει» το ΕΣΥ

[Reader]: Εμβόλιο γρίπης – Καθηγητής Κούβελας: Δεν φτάνουν οι δόσεις – Θα «ρετάρει» το ΕΣΥ

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι οι δόσεις του εμβολίου της γρίπης που ανακοίνωσε το υπουργείο δεν φτάνουν και πως «θα ρετάρει το σύστημα υγείας».

Ο κ. Κούβελας δήλωσε πως θα εμφανιστούν ταυτόχρονα γρίπη και κορονοϊός και πως «θα έπρεπε να παραγγελθούν δόσεις για το σύνολο των ανθρώπων». «Μέχρι πέρυσι δεν χρειαζόταν να εμβολιάζεται το σύνολο του πληθυσμού αλλά φέτος, με την πανδημία δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα» εξήγησε ο καθηγητής και ανέφερε ότι φέτος θα έπρεπε να παραγγελθούν επτά εκατομμύρια δόσεις. Το εμβόλιο της γρίπης «δεν είναι απολύτως αποδοτικό» σημείωσε ο κ. Κούβελας.

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4.200.000 δόσεις – Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Την εξασφάλιση περισσότερων των 4.000.000 αντιγριπικών εμβολίων , με την προτεραιότητα να δίδεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, στην κρίσιμη φετινή χειμερινή περίοδο εξαιτίας και της έξαρσης της Covid-19, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα ως γνωστόν ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης και ο στόχος μας είναι από τα μέσα Οκτωβρίου να εμβολιάζουμε κατά κύριο λόγο τις ευπαθείς ομάδες, έτσι ώστε να χτίσουμε ένα τοίχος προστασίας και ανοσίας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και των μηνών που παρατηρείται έξαρση της γρίπης στη χώρα μας», τόνισε αρχικά ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων που πραγματοποιήθηκαν για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, τη Δευτέρα.

«Θυμίζω ότι το 2018 παραλάβαμε το υπουργείο Υγείας με 2.000.000 εμβόλια δια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!