Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Εμπορικό κέντρο στη Μόσχα προσφέρει παγωτό μαζί με το εμβόλιο!
[Reader]: Εμπορικό κέντρο στη Μόσχα προσφέρει παγωτό μαζί με το εμβόλιο!

[Reader]: Εμπορικό κέντρο στη Μόσχα προσφέρει παγωτό μαζί με το εμβόλιο!

Αν και η Ρωσία ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που ανακοίνωσαν την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ο κόσμος δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται με μεγάλη «ζέση»! Έτσι, ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο στην Κόκκινη Πλατεία προσφέρει δωρεάν παγωτό για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί με το ρωσικό «Sputnik V».

«Χθες είχαμε ουρά 35 ανθρώπων αλλά ο καιρός σήμερα δε βοηθάει» δηλώνει στο Bloomberg η Νατάλια Κουζέντοβα, επικεφαλής ιατρός του εμβολιαστικού κέντρου. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 300 άτομα εμβολιάζονται κάθε μέρα στο εμπορικό κέντρο.

Ενώ οι ελλείψεις, η σύγχυση και οι ουρές δυσχεραίνουν τη διαδικασία εμβολιασμού σε πολλές χώρες, η ρωσική πρωτεύουσα είναι ένα μέρος, όπου υπάρχει υπερπροσφορά. Η μεγάλη ευκολία πρόσβασης αποκρύπτει τη δυσκολία της Ρωσίας να πείσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Αν και ήταν από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν τον εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας τον Δεκέμβριο, η Ρωσία κινδυνεύει να μην επιτύχει τους ομολογουμένως… φιλόδοξους στόχους της. Ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει πει ακόμα αν έχει εμβολιαστεί ενώ ο υπουργός Υγείας Μίκαελ Μουράσκο είπε την Παρασκευή ότι τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί έως τα μέσα του έτους.

Η Μόσχα έχει ανοίξει περισσότερα από 100 κέντρα εμβολιασμού σε κλινικές, εμπορικά κέντρα ακόμα και σε μια όπερα με την ελπίδα να επιβραδύνει τη διάδοση του κορονοϊού προσφέροντας το εμβόλιο δωρεάν σε όλους τους ενήλικες κατοίκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!