Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Τι γίνεται μετά τις 21.00 στις «κόκκινες» περιοχές
[Reader]: Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Τι γίνεται μετά τις 21.00 στις «κόκκινες» περιοχές

[Reader]: Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Τι γίνεται μετά τις 21.00 στις «κόκκινες» περιοχές

Όπως είπε ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ,προς το παρόν η Δυτική Αττική αλλά και κάποιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας είναι αυτή την στιγμή στο επίκεντρο.

Ερωτηθείς για το τι γίνεται παραπάνω σε μία «κόκκινη» περιοχή ανέφερε πως υπάρχουν μπλόκα και ελέγχους στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, υπάρχουν περιμετρικά μπλόκα στην περιοχή αυτή, σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε ΜΜΜ, πλατείες και υπαίθριους χώρους όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα να υπάρχει συγχρωτισμός.

Στο ερώτημα τι γίνεται μετά τις 21.00 το βράδυ που υπάρχει η απαγόρευση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ υπογράμμισε πως επειδή η κυκλοφορία μετά τις 21.00 είναι πολύ μικρότερη, σε αυτές τις περιπτώσεις σε κεντρικούς άξονες αλλά και σε πολλά σημεία υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας ώστε να ελέγχονται το σύνολο των οχημάτων.

Ωστόσο όπως ο ίδιος εξήγησε με την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κάθε απόγευμα γίνεται μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. «Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι μια δυναμική διαδικασίας. Είμαστε σε απευθείας συνεννόηση τόσο με την ΓΓΠΠ όσο και με τους λοιμωξιολόγους έτσι ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος

«Στον γρήγορο χρόνο που πρέπει να γίνει ο έλεγχος βλέπουμε και τον σκοπό της μετακίνησης των πολιτών και τις εξηγήσεις που μας δίνουν» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κινείται έξω «νόμιμα» σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν τεθεί ενώ υπογράμμισε πως από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 660.000 έλεγχοι και ο αριθμός των παραβάσεων είναι λίγο πάνω από 14.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!