Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: «Εκεχειρία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα βήμα πίσω για την επιτροπή δεοντολογίας  
[Reader]: «Εκεχειρία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα βήμα πίσω για την επιτροπή δεοντολογίας  

[Reader]: «Εκεχειρία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα βήμα πίσω για την επιτροπή δεοντολογίας  

Μετά την «έκρηξη» της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είδε ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του να τον αμφισβητεί και να τον κριτικάρει δημοσίως, σε σχέση μάλιστα με το πώς επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου τα πνεύματα ήταν σαφώς πολύ πιο ήρεμα.

Είχαν άλλωστε όλοι προλάβει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της «γκάφας» στην οποία υπέπεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος συνεχίζει να δηλώνει σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία πως η τοποθέτηση του δεν σημαίνει αμφισβήτηση του προέδρου, αλλά και το πώς μπορούν να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες «γκάφες», χωρίς όμως να δώσουν την αίσθηση ενός κόμματος αυταρχικού. Αρκετοί ήταν αυτοί που προβληματίζονταν για το τι μήνυμα μπορεί να στέλνει μια «επιτροπή δεοντολογίας», αν και ουσιαστικά πρόκειται για κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ψηφίσει σε συνεδρίαση της κεντρικής του επιτροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε όμως έναν ακόμη προβληματισμό. Το αν η επιτροπή θα ξεκινήσει με το… καλημέρα υπό αμφισβήτηση, καθώς οι γκρίνιες που υπήρχαν για την σύσταση της είχαν φυσικά υποπέσει στην αντίληψη του . Άλλωστε όπως ανέφερε από χθες το Reader.gr σκεφτόταν να αλλάξει της σύστασης της επιτροπής. Με την απόφαση του να αφήσει τελικά μόνο τους δύο γραμματείες, τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής Δημήτρη Τζανακόπουλο και την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη να «συνετίζουν τους απείθαρχους» και να εισηγούνται κυρώσεις στο πολιτικό συμβούλιο, ο Τσίπρας ηρέμησε ακόμη περισσότερο τα πνεύματα, αφού κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιδράσεις που υπήρχαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!