Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Το «ευχαριστώ» στα ελληνικά του Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία
[Reader]: Το «ευχαριστώ» στα ελληνικά του Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία

[Reader]: Το «ευχαριστώ» στα ελληνικά του Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία

Συγκεκριμένα ο Μάικ Πομπέο με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε τη λέξη «Ευχαριστώ» στα ελληνικά και απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προσέθεσε στο ίδιο ποστ, «επειδή μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας».

Στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές πως «η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βασίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των δεσμών των δύο λαών, μια απόδειξη των κοινών αξιών των χωρών μας και της διαρκούς φιλίας τους».

Ο κύριος Πομπέο συνοδεύει την ανάρτηση από μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ να γευματίζουν στην αυλή της οικίας του κυρίου Μητσοτάκη.

Την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για τη φιλοξενία στο σπίτι του, εξέφρασε και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Ευγνώμων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία στο σπίτι του, του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τη διάσημη ελληνική φιλοξενία που έχω αγαπήσει τα 4 χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας απολαμβάνει πλήρη κυβερνητική υποστήριξη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με βάση τους κοινούς στόχους μας και τους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών» έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ.

Σε προηγούμενο tweet του, ο κύριος Πομπέο δήλωσε χαρούμενος που συνάντησε σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη και τόνισε πως είχαν εποικοδομητική συζήτηση για την περιφερειακή πολιτική, οικονομική και ενεργειακή συνεργασία. «Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την επιστροφή στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο» επισήμανε στην ίδια ανάρτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!