Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αιχμές Κικίλια για ΕΕ: Ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων
[Reader]: Αιχμές Κικίλια για ΕΕ: Ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων

[Reader]: Αιχμές Κικίλια για ΕΕ: Ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων

«Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Μέσα σε λίγους μήνες, δημιουργήθηκαν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Όμως, η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ», επισήμανε αρχικά ο υπουργός Υγείας.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, είπε ότι η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την παραγωγή και διάθεση των πρώτων εμβολίων. Τώρα, οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Πέρα από τις αιτίες, πρέπει να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό: η Ευρώπη των 27 κρατών με 22 τρισ. ΑΕΠ στη δημόσια υγεία, πρέπει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στους πιο αδύναμους πολίτες. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τους εμβολιασμούς προήλθε από κρατικούς πόρους, από χρήματα φορολογούμενων», συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην ενημέρωση των κομμάτων σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών: «Στις 10 Δεκεμβρίου, είχα πει ότι είναι υποχρεώσή μας να μιλάω σε τρία επίπεδα. Για τον εμβολιασμό, την εμβολιαστική αλυσίδα και την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών. Είμαστε πιστοί στη διαφάνεια. Σε πρακτικό επίπεδο, η αρχή εμβολιασμών ενημερώνει τους πολίτες, δίνοντας απαντήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσα -μαζί με την κυρία Θεοδωρίδου, τον κύριο Τσιόδρα και τον κύριο Θεμιστοκλέους, το σύνολο των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών και των επιδημιολογικών δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!