Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Δεύτερη μέρα με κινητοποιήσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα
[Reader]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Δεύτερη μέρα με κινητοποιήσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

[Reader]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Δεύτερη μέρα με κινητοποιήσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Αμερικής, προς την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιούν οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς.

Την Δευτέρα, αντίστοιχη κινητοποίηση, την πρώτη στη χώρα είχε πραγματοποιήσει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Αναλυτικά το κάλεσμα: «Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: πως στέκεται κανείς δίπλα τους, όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση. Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα Γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρεί δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Αμερικής. Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου.

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του ρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων.Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής,αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!