Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο – Ομόφωνα ένοχος και για βιασμό
[Reader]: Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο – Ομόφωνα ένοχος και για βιασμό

[Reader]: Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο – Ομόφωνα ένοχος και για βιασμό

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 28χρονος Γ.Π., για την δολοφονία και τον βιασμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Εκτός από την κατηγορία της δολοφονίας κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (μόνο ένας έκρινε πως πρέπει να αθωωθεί) και για την κατηγορία του βιασμού της Αμερικανίδας βιολόγου, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας νωρίτερα.

Ο 28χρονος με απόφαση του δικαστηρίου τιμωρείται με:

  • Ισόβια για ανθρωποκτονία
  • 13 χρόνια για βιασμό
  • 1 χρόνο για πτυσσόμενο
  • 4 μήνες και 1000€ πρόστιμο για την πτυσσόμενη ράβδο που βρέθηκε σπίτι του

Η υπεράσπιση είχε καταβάλει προσπάθειες να αποδεχθεί το δικαστήριο το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη της σημασίας των πράξεων του.

Διαβάστηκαν επίσης αποτελέσματα πραγματογνωμοσύνης τα οποία όμως έδειχναν ότι ο 28χρονος είχε συνείδηση του τι έκανε. Έτσι, στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή ισόβιας φυλάκισης για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε περιγράψει όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, λέγοντας πως της προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα, εξαιτίας του ότι την εμβόλισε με το αμάξι και στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και πέρασε ξανά από πάνω της.

«Μετά την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και την μετέφερε στο λόφο στο παλαιό καταφύγιο όπου – ενώ ήταν εν ζωή – ήρθε σε συνουσία μαζί της τόσο κατά φύση όσο και παρά φύση με την παθούσα να έχει χάσει τις αισθήσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!