Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Δύο υπουργοί εκτός νέας κυβέρνησης – Δώδεκα τα νέα πρόσωπα
[Reader]: Δύο υπουργοί εκτός νέας κυβέρνησης – Δώδεκα τα νέα πρόσωπα

[Reader]: Δύο υπουργοί εκτός νέας κυβέρνησης – Δώδεκα τα νέα πρόσωπα

Δύο υπουργοί έμειναν εκτός της νέας Κυβέρνησης . Πρόκειται για τον Τάκη Θεοδωρικάκο που αποχώρησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τον Γιάννη Βρούτση που από το Υπουργείο Εργασίας, τοποθετήθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέα Δημοκρατίας.

Από τις θέσεις υφυπουργών αποχωρούν οι Βασίλης Διγαλάκης (Παιδείας), Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), Μάνος Κόνσολας (Τουρισμού), Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δώδεκα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ενισχύσει σε πρόσωπα και αρμοδιότητες το νέο σχήμα και στο πλαίσιο αυτό 12 συνολικά πρόσωπα αναλαμβάνουν χρέη υπουργών και υφυπουργών.

Ο Σπήλιος Λιβάνιος είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο που παίρνει υπουργική θέση καθώς αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα εισέρχονται στην κυβέρνηση οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος, Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Ποιοι μετακινήθηκαν

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπουργούς που άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, μετακινούνται οι Μάκης Βορίδης (από Αγροτικής Ανάπτυξης σε Εσωτερικών) και Κωστής Χατζηδάκης (από Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Εργασίας), ενώ αναβαθμίζεται ο Κώστας Σκρέκας (από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!