Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Διαρρήξεις σε βίλες με πληροφόρηση από… οικιακές βοηθούς – Εννέα συλλήψεις (pics)
[Reader]: Διαρρήξεις σε βίλες με πληροφόρηση από… οικιακές βοηθούς – Εννέα συλλήψεις (pics)

[Reader]: Διαρρήξεις σε βίλες με πληροφόρηση από… οικιακές βοηθούς – Εννέα συλλήψεις (pics)

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών είναι και αρκετά χαρτονομίσματα των… 5.000 δραχμών, που προφανώς είχαν αρπάξει σε κάποια από τις αμέτρητες διαρρήξεις τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 συλλήψεις αλλοδαπών (οχτώ άνδρες και μία γυναίκα), ενώ συνελήφθη ακόμη ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία εντάλματα, για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η δράση της συμμορίας ξεκινά τουλάχιστον τρία χρόνια πριν με αντικείμενο τις κλοπές από οικίες. Καθ’ όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη της είχαν διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους ως προς τον ηγεσία και συντονισμό, την άντληση πληροφοριών σχετικά με οικίες – στόχους, της φυσικής αυτουργίας στις διαρρήξεις – κλοπές και της επιτήρησης του χώρου (τσιλιαδόροι). Σημειώνεται ότι τις πληροφορίες συνήθως τις «αλίευαν» από τις οικιακές βοηθούς των οικιών.

Τα μέλη της οργάνωσης, μέχρι και τη σύλληψή τους, είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους, προβαίνοντας παράλληλα στο σχεδιασμό και υλοποίηση των διαρρήξεων, καθώς και στη διανομή των κερδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!