Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Deutsche Welle: Πολιτική κρίση, καταστροφή ή ενίσχυση – Τα τρία σενάρια για τις ΗΠΑ μετά την ασθένεια Τραμπ
[Reader]: Deutsche Welle: Πολιτική κρίση, καταστροφή ή ενίσχυση – Τα τρία σενάρια για τις ΗΠΑ μετά την ασθένεια Τραμπ

[Reader]: Deutsche Welle: Πολιτική κρίση, καταστροφή ή ενίσχυση – Τα τρία σενάρια για τις ΗΠΑ μετά την ασθένεια Τραμπ

Το θέμα που κυριαρχεί στον γερμανικό τύπο είναι η μόλυνση του Ντόναλντ Τραμπ με κορονοϊό. Το Spiegel Οnline παραθέτει τα τρία σενάρια, σύμφωνα με την Deutsche Welle .

Καταστροφή

Το πρώτο είναι ότι οι εξελίξεις θα αποτελέσουν καταστροφή για τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς.

«Ο Τραμπ βρίσκεται ήδη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω από τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν (…) Η είδηση της μόλυνσής του από κορονοϊό μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα -εις βάρος του (…) Mέχρι πρόσφατα ο Τραμπ δήλωνε ότι στην κρίση του κορωνοϊού τα χειρότερα έχουν περάσει», αναφέρει το Spiegel Online.

Ενίσχυση

Το δεύτερο σενάριο βλέπει τον Τραμπ να βγαίνει ενισχυμένος: «Ο Τραμπ ανάρρωσε από τον κορονοϊό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σχετικά χωρίς προβλήματα. Έπειτα εμφανίζεται ως ο μεγάλος νικητής στο υπόλοιπο της προεκλογικής εκστρατείας. Θα παρουσιάσει την γρήγορη ανάρρωση ως απόδειξη της προσωπικής του δύναμης, θα εμφανιστεί άτρωτος. Κλασικός Τραμπ».

Πολιτική Κρίση

Το τρίτο και πιο δυσοίωνο σενάριο βλέπει «πολιτική κρίση».

Σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα: «Εάν ο Τραμπ απουσιάζει επί μακρόν λόγω σοβαρής ασθένειας, ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς θα μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντά του (…) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια μόνιμη, σοβαρή ασθένεια του Τραμπ θα βύθιζε τις ΗΠΑ σε κρίση. Ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι ούτε οι Δημοκρατικοί έχουν σχέδιο για το πώς να το αντιμετωπίσουν πολιτικά (…) Αν οι Ρεπουμπλικάνοι λόγω της ασθένειας του Τραμπ προσπαθήσουν να αναβάλουν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να το αποτρέψουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!