Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Ο δάσκαλος της εκπαιδευτικής τηλεόρασης εξηγεί γιατί έκανε μάθημα με… τραπουλόχαρτα
[Reader]: Ο δάσκαλος της εκπαιδευτικής τηλεόρασης εξηγεί γιατί έκανε μάθημα με… τραπουλόχαρτα

[Reader]: Ο δάσκαλος της εκπαιδευτικής τηλεόρασης εξηγεί γιατί έκανε μάθημα με… τραπουλόχαρτα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο και τον διχασμό που προκάλεσε ανάμεσα στους γονείς, η χρήση τράπουλας για τη διδασκαλία των μαθηματικών στην εκπαιδευτική τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο μαθηματικός και ερευνητής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δόκτορ Γιάννης Καραγιαννάκης εξήγησε στην εκπομπή του Mega «Live News» τους λόγους της χρησιμοποίησης των τραπουλόχαρτων.

«Η τράπουλα ξέρετε, έχει αν πάρω ένα τριάρι για παράδειγμα το σύμβολο 3 και έχει και 3 καρδούλες, οπότε για μικρά παιδιά είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθούν, την αίσθηση του αριθμού και αυτό το έχουν όλοι στο σπίτι τους, άρα προσπαθούσα να σκεφτώ τι μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές που είναι μέσα στο σπίτι τους, ενώ μέσα στο lockdown», είπε αρχικά και προσέθεσε.

«Δεν τους μαθαίνουμε μπλακ τζακ αλλά αριθμητικές πράξεις»

«Οι αριθμοί αναπαρίστανται σαν σύμβολο και σαν ποσότητα. Μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα με την τράπουλα γιατί δεν υπάρχουν πολλά υλικά που να συνδυάσουν και τις 3 αναπαραστάσεις του αριθμού, ποσότητα, σύμβολο και λέξη.Η τράπουλα τα κάνει όλα αυτά και είναι ένα εξαιρετικό υλικό δοκιμασμένο… τώρα αν έχουμε αυτά τα ταμπού ότι θα κάνουμε το παιδί μου χαρτοπαίχτη, αυτά δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία, όποιος το σκέφτεται έτσι ας μην το χρησιμοποιήσει ποτέ».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν μαθαίνουν στα παιδιά τυχερά παίγνια αλλά αριθμητικές πράξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!