Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Η χώρα ανοίγει τις πύλες της – Ποιοι έρχονται, οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα στα χερσαία σύνορα
[Reader]: Η χώρα ανοίγει τις πύλες της – Ποιοι έρχονται, οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα στα χερσαία σύνορα

[Reader]: Η χώρα ανοίγει τις πύλες της – Ποιοι έρχονται, οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα στα χερσαία σύνορα

Η 1η Ιουλίου έφτασε και η Ελλάδα ανοίγει πλέον τα σύνορα της και στον τουρισμό, χωρίς καραντίνα, με δεδομένο ότι χθες κλείδωσε και η λίστα των τρίτων χωρών, εκτός της Ε.Ε., από τις οποίες οι χώρες της Ευρώπης θα μπορούν να δέχονται απευθείας πτήσεις το επόμενο διάστημα.

Η “σιωπηρή διαδικασία” έληξε χωρίς αλλαγές έναντι της λίστας που είχε οριστικοποιηθεί μεταξύ των Μόνιμων Αντιπροσώπων των κρατών-μελών την περασμένη Παρασκευή, ενώ διευκρινίσεις επί των ευρωπαϊκών συστάσεων έδωσε χθες το απόγευμα και το Μέγαρο Μαξίμου, εξηγώντας ποιους επισκέπτες, από ποιες χώρες και από ποιες πύλες εισόδου θα υποδεχόμαστε το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα είναι δυναμική και θα επαναξιολογείται ανά δύο εβδομάδες.

Έτσι, στην πράξη στη χώρα θα μπορούν να εισέλθουν οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς με Δελτίο Ομογενούς από όποια χώρα και αν προέρχονται. Ακόμα θα μπορούν να μπουν όσοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα. Θα μπαίνουν επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι των χωρών της Ε.Ε. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πολίτες των χωρών-μελών της Ζώνης Σένγκεν, αλλά και των συνδεδεμένων χωρών. Απαγορεύονται, βεβαίως, οι απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία, αλλά, αν κάποιος Βρετανός πολίτης επιλέξει να έρθει μέσω Βρυξελλών ή Παρισίων, τότε δεν μπορεί να εμποδιστεί. Από εκεί και πέρα, για τις τρίτες χώρες, θα επιτρέπεται η άφιξη μόνιμων κατοίκων των χωρών που περιλαμβάνονται στη «λευκή λίστα» της Ε.Ε., κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνονται δεκτοί transit επισκέπτες από χώρες εκτός λίστας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!