Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: «Χαστούκι» στον Τραμπ: Το όνομά του είναι πρώτο στην αναζήτηση με τη λέξη «ρατσιστής» στο Twitter
[Reader]: «Χαστούκι» στον Τραμπ: Το όνομά του είναι πρώτο στην αναζήτηση με τη λέξη «ρατσιστής» στο Twitter

[Reader]: «Χαστούκι» στον Τραμπ: Το όνομά του είναι πρώτο στην αναζήτηση με τη λέξη «ρατσιστής» στο Twitter

Η βρετανική εφημερίδα The Independent ήταν η πρώτη που παρατήρησε αυτό το γεγονός, την ώρα που στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

«Αν ένας λογαριασμός συνδέεται συχνά με κάποιους όρους, μπορούν να εμφανίζονται μαζί στις προτάσεις που γίνονται κατά την αναζήτηση, βάσει του αλγόριθμου», εξήγησε απλώς εκπρόσωπος του Twitter.

Το Twitter ήταν ο πρώτος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο πρώτος που επεσήμανε ως αναληθές ένα tweet του Τραμπ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα τοποθέτησε σήμανση σε ένα άλλο για «υποκίνηση σε βία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, απάντησε υπογράφοντας διάταγμα με στόχο να περιορίσει τη νομική προστασία της οποίας χαίρουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Στέρλινγκ, συντάκτη στον ιστότοπο Search Engine Land που ειδικεύεται στις μηχανές αναζήτησης, το γεγονός ότι εμφανίζεται το όνομα του Τραμπ στην αναζήτηση στο Twitter με τον όρο «ρατσιστής» δεν αποτελεί νέο επεισόδιο στην ανοικτή σύγκρουση μεταξύ τους.

Απλώς αντικατοπτρίζει το γεγονός «ότι μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν τη λέξη “ρατσιστής” ή “ρατσισμός” για να χαρακτηρίσουν ή να απαντήσουν» στον Αμερικανό πρόεδρο. Άλλη εξήγηση είναι ότι πρόκειται για αποτέλεσμα «μια συντονισμένης προσπάθειας να συνδεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ με αυτούς τους όρους».

O αλγόριθμος του Twitter, εξήγησε ο Στέρλινγκ, χρησιμοποιεί πολλές παραμέτρους, προστατεύοντας την πλατφόρμα από τυχόν απόπειρες εξαπάτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!