Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Χάρτης ECDC: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ με «πράσινες» περιοχές
[Reader]: Χάρτης ECDC: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ με «πράσινες» περιοχές

[Reader]: Χάρτης ECDC: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ με «πράσινες» περιοχές

Συγκεκριμένα οι χάρτες οι οποίοι δημοσιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων και οι οποίοι αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της Ε.Ε., από τις 15 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, δείχνουν ότι η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με «πράσινες» περιοχές.

Οι χάρτες αυτοί αποτυπώνουν τα νέα δεδομένα που αφορούν το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας με τη χώρα μας να συνεχίζει να είναι η μοναδική με πράσινο χρώμα στην ΕΕ.

Στην πράσινη (ασφαλέστερη) ζώνη εξακολουθούν να βρίσκονται η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο «πορτοκαλί» όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκους, όπως και η Φινλανδία και το μεγαλύτερο μέρος της Νορβηγίας.

Το μεγαλύτερο της Ευρώπης είναι στο «κόκκινο», ενώ στο με πιο έντονο χρωματισμό αποτυπώνεται το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας, η Πορτογαλία, περιοχές της Γαλλίας, η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Λετονία, η Κύπρος και κάποιες περιοχές της κεντρικής Ευρώπης.

Ο χάρτης του ECDC

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους χάρτες το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει πως έχουν πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι χρωματισμοί στους χάρτες γι’ αυτές τις περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!