Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Bloomberg: Ο Σάρατζ αναμένεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Λιβύης
[Reader]: Bloomberg: Ο Σάρατζ αναμένεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Λιβύης

[Reader]: Bloomberg: Ο Σάρατζ αναμένεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Λιβύης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο κοντινό στον Φαγέζ Αλ Σάρατζ, ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, αναμένεται ν’ ανακοινώσει σύντομα την παραίτησή του. Ο Σάρατζ θα παραμείνει ως υπηρεσιακός σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα στη Γενεύη.

Η κυβέρνηση του διεθνώς αναγνωρισμένου ως πρωθυπουργόυ της χώρας, που έχει την υποστήριξη της Τουρκίας, ελέγχει μόνο κομμάτια της δυτικής Λιβύης και τον Ιούνιο κατάφερε να καταστείλει μία επίθεση που δεχόταν η πρωτεύουσα από τον ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης. Ωστόσο η Τρίπολη από τότε πλήττεται από εσωτερικές διαμάχες και ο Σάρατζ έχει επίσης αντιμετωπίσει την πίεση από τις διαδηλώσεις εξαιτίας της διαφθοράς και του χαμηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν δύο αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, με την ανακοίνωση της παραίτησής του, ο Σάρατζ πιστεύει ότι θα μετριάσει κάπως την πίεση προς το πρόσωπο του για την έξοδο του μετά το πέρας των συζητήσεων της Γενεύης. Στο συγκεκριμένο στάδιο οι αντιμαχόμενες πλευρές θα διαπραγματευθούν για να καταλήξουν σε μία συμφωνία για μία νέα δομή ενός προεδρικού συμβουλίου, το οποίο θα ενώσει τις αντιμαχόμενες διοικήσεις και θα προγραμματίσει εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!