Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Bill Gates: Γιατί το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020
[Reader]: Bill Gates: Γιατί το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020

[Reader]: Bill Gates: Γιατί το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020

Το 2020 ήταν μια… απελπιστική χρονιά. Με περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια νεκρούς και 75 εκατομμύρια μολύνσεις παγκοσμίως, τις οικονομικές απώλειες να υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια και εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται ξαφνικά εκτός αγοράς εργασίας, η πανδημία του κορονοϊού σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το 2021 έρχεται, όμως, με ορισμένα καλά νέα.

Σε ανάρτησή του ο Bill Gates μας μιλάει για αυτά, δίνοντας την υπόσχεση πως το 2021 θα είναι – αν μη τι άλλο – καλύτερο από το… 2020.

Πώς δουλεύουν τα εμβόλια

Είναι, πλέον, γνωστό πως τα εμβόλια των Pfizer/Biontech και Moderna έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία για την ασφάλεια, αλλά και την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στον ιό.

Αυτό που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως η επιτυχία τους να χτυπήσουν τον ιό στοχεύοντας αποτελεσματικά σε ένα συγκεκριμένο στέλεχός του, ανοίγει τον δρόμο και για πολλές άλλες φαρμακοβιομηχανίες να παράξουν το δικό τους εμβόλιο. Παράλληλα, ενώ τα δύο πρώτα εμβόλια χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA, το εμβόλιο της AstraZeneca χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία, η οποία, ωστόσο, εγγυάται και εκείνη υψηλή αποτελεσματικότητα.

Πρωτόγνωρη για την ανθρώπινη ιστορία είναι τόσο η ταχύτητα με την οποία παράγονται πλέον εμβόλια, όσο και η έντονη δραστηριοποίηση πολυάριθμων φαρμακοβιομηχανιών για την καταπολέμηση αυτού του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!