Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Bild: Πώς η Μέρκελ ανάγκασε 4 χώρες να παραχωρήσουν την προμήθεια του εμβολίου στην ΕΕ
[Reader]: Bild: Πώς η Μέρκελ ανάγκασε 4 χώρες να παραχωρήσουν την προμήθεια του εμβολίου στην ΕΕ

[Reader]: Bild: Πώς η Μέρκελ ανάγκασε 4 χώρες να παραχωρήσουν την προμήθεια του εμβολίου στην ΕΕ

Τη στιγμή που επιστήμονες και πολιτικοί στη Γερμανία επικρίνουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για τη χαοτική, κατά την γνώμη τους, κατάσταση των εμβολιασμών, η εφημερίδα Bild φέρνει στο φως μια επιστολή που τεκμηριώνει τον τρόπο με τον οποίο ο Σπαν και οι ομολόγοί του από τη Γαλλία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες έπρεπε να παραχωρήσουν την προμήθεια του εμβολίου στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φορν Ντερ Λάιεν και να ζητήσουν συγγνώμη με ταπεινωτικό τόνο για τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ήταν σημαντικό τόσο για τη Γερμανίδα καγκελάριο όσο και για την πρόεδρο της ΕΕ η επιστολή να γραφτεί με όσο το δυνατόν πιο υποτακτικό τόνο.

Πριν από τη συγκεκριμένη επιστολή, ο Σπαν και οι συνάδελφοί του (ο Γάλλος Ολιβέρ Βεράν, ο Ιταλός Ρομπέρτο Σπεράντζα και ο Ολλανδός Ούγκο Ντε Γιονγκ) είχαν προσπαθήσει τέσσερις φορές να εξασφαλίσουν εμβόλιο για όλους τους Ευρωπαίους, αλλά η Μέρκελ προτίμησε να δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την αποκλειστική ευχέρεια για τη διάθεσή του.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην εξασφαλιστούν εγκαίρως οι επαρκείς ποσότητες για τη διανομή του εμβολίου στους πολίτες της ΕΕ.

Η επιστολή αναφέρει: «Δυστυχώς, οι ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις της συμμαχίας μας έχουν προκαλέσει ανησυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι είναι υψίστης σημασίας να υιοθετήσουμε μια κοινή προσέγγιση στις διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!