Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ο αστεροειδής Άποφις «απειλεί» τη Γη – Προετοιμάζεται η ΝΑSA
[Reader]: Ο αστεροειδής Άποφις «απειλεί» τη Γη – Προετοιμάζεται η ΝΑSA

[Reader]: Ο αστεροειδής Άποφις «απειλεί» τη Γη – Προετοιμάζεται η ΝΑSA

Ο τεράστιος αστεροειδής, με το προσωνύμιο «Θεός του Χάους», υπολογίζεται ότι ενδέχεται να πέσει πάνω στη Γη σε 48 χρόνια.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται επίσημα Άποφις, εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 340 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης παρατήρησαν ότι ο αστεροειδής επιταχύνεται λόγω της «μη ομοιόμορφης θερμικής ακτινοβολίας».

Στις 13 Απριλίου 2029 εκτιμάται ότι ο Άποφις θα είναι τόσο κοντά στη Γη που θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στο διάστημα.«Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν είναι δυνατή η σύγκρουση με τη Γη κατά την προσέγγιση του 2029» δηλώνει ο Ντέιβ Θόλεν, επικεφαλής της μελέτης.

Κατά τη διάρκεια του περάσματος του Άποφις το 2029, η NASA θα παρακολουθεί στενά τον αστεροειδή. «Η κοντινή προσέγγιση του Άποφις το 2029 θα είναι μια απίστευτη ευκαιρία για την επιστήμη» λέει η Μαρίνα Μπρόζοβιτς της NASA.

Εάν ο Άποφις βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη το 2068, η NASA έχει αρκετές τακτικές για να το αποτρέψει εξηγεί ο Οργανισμός.

Πηγή: Daily Star

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!