Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. σε ΣΥΡΙΖΑ: Εκπαιδευμένος ο ειδικός φρουρός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ
[Reader]: Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. σε ΣΥΡΙΖΑ: Εκπαιδευμένος ο ειδικός φρουρός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

[Reader]: Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. σε ΣΥΡΙΖΑ: Εκπαιδευμένος ο ειδικός φρουρός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Απαντώντας σε ερωτήματα για την εισαγωγή του στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., η Κατεχάκη αναφέρει πως όλα έγιναν με βάση τον νόμο και συγκεκριμένα μέσω ΑΣΕΠ και όλων των προβλεπόμενων εξετάσεων, ενώ επισημαίνει ότι ο ειδικός φρουρός πέρασε και 3μηνη εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια της από 24-02-2020 Ανακοίνωσης σχετικά με περιστατικό επίθεσης σε βάρος Ειδικού Φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι: ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια – συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π. – στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτήματα για το περιστατικό είχε απευθύνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες (βλέπε παρακάτω) και απευθύνει στην κυβέρνηση και την ηγεσία ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, δύο ερωτήματα:

Είναι ο συγκεκριμένος αστυνομικός που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, ο αστυνομικός στις Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στις ΕΛΑΣ: «Μεσημβρινές ώρες (στις 24 Φεβρουαρίου 2020) μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!