Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: ΑΠΘ: 100 μέλη του στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου
[Reader]: ΑΠΘ: 100 μέλη του στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου

[Reader]: ΑΠΘ: 100 μέλη του στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου

Στην κατάταξη αυτή, που δημοσιεύθηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University της Αμερικής, συγκαταλέγονται 100 επιστήμονες του ΑΠΘ με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική διάκριση που καθιστά για ακόμη μια φορά εμφανές το πλούσιο επιστημονικό έργο των μελών του πανεπιστημίου μας. Το επιστημονικό μας δυναμικό εργάζεται με αφοσίωση και προσήλωση στην έρευνα, πρωτοπορεί και διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι διακρίσεις αυτές αντανακλούν και το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που παρέχει το πανεπιστήμιό μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς και τη δυναμική του στην έρευνα και την καινοτομία», υπογραμμίζει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου (φωτ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!