Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: «Αποθήκη ψυχών» έγινε πάλι η πλατεία Βικτωρίας – «Κολλάει» το πρόγραμμα Helios για τους μετανάστες (pics)
[Reader]: «Αποθήκη ψυχών» έγινε πάλι η πλατεία Βικτωρίας – «Κολλάει» το πρόγραμμα Helios για τους μετανάστες (pics)

[Reader]: «Αποθήκη ψυχών» έγινε πάλι η πλατεία Βικτωρίας – «Κολλάει» το πρόγραμμα Helios για τους μετανάστες (pics)

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες με τα παιδιά τους στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, στην πλατεία Βικτωρίας, ιδίως στην κάτω πλευρά της, στην οδό Αριστοτέλους και στην κάθετη Χέυδεν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τα σημεία συγκέντρωσής τους.

Παρεμβαίνουν μόνον όταν ο συνωστισμός γίνεται έντονος και τους μεταφέρουν σε πρόχειρες δομές για λίγα 24ωρα και μετά τους αφήνουν ελεύθερους να γυρίσουν – εν μέσω πανδημίας – στους δρόμους.

Οι πρόσφυγες υποχρεώνονται από την 1η Ιουνίου να αποχωρήσουν από δομές, με την αιτιολογία ότι διαθέτουν πλέον βίζες και νομιμοποιητικά έγγραφα και τελικά συνωστίζονται σε πλατείες, παγκάκια, πεζοδρόμια, αδυνατώντας να ταξιδέψουν για το εξωτερικό είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για υγειονομικούς λόγω του κορονοϊού.

Η κυρία Γαϊτάνου από τη Διεθνή Αμνηστία, αναφέρει στο Reader.gr ότι «αυτή τη στιγμή, χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται μετέωροι», ενώ σημειώνει πως «από τα 8.752 άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα Helios, μόνο 1.590 άτομα λαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίου».

«Για απάνθρωπες αλλά και ανορθολογικές επιλογές», κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην κίνηση του Δήμου Αθηναίων, να «ξηλώσει» τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας.

Μόνον 1 στους 8 λαμβάνει επιδότηση ενοικίου

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται μετέωροι, μετά την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να προχωρήσει στις εξώσεις των αναγνωρισμένων προσφύγων, που διέμεναν σε καταλύματα στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA», επισημάνει η Ειρήνη Γαϊτάνου, από τη Διεθνή Αμνηστία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!