Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Απαλλάσσονται από το μίσθωμα για Ιανουάριο – Φεβρουάριο οι πληγείσες επιχειρήσεις
[Reader]: Απαλλάσσονται από το μίσθωμα για Ιανουάριο – Φεβρουάριο οι πληγείσες επιχειρήσεις

[Reader]: Απαλλάσσονται από το μίσθωμα για Ιανουάριο – Φεβρουάριο οι πληγείσες επιχειρήσεις

Μια σειρά από νομοσχέδια παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών και η μετατροπή της μείωσης ενοικίων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή σε απαλλαγή από το μίσθωμα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του το κράτος δεσμεύεται να καταβάλλει το 80% του συμφωνημένου μισθώματος ως αποζημίωση στους εκμισθωτές – φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ταραντίλη: «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε δύο είναι οι βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και η δεύτερη στη διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021.

Α. Στις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας περιλαμβάνονται:

α. Η επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων. Απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!