Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ανακωχή με την εκκλησία παρά την ασυμφωνία – Χαμηλοί τόνοι χωρίς ΜΑΤ
[Reader]: Ανακωχή με την εκκλησία παρά την ασυμφωνία – Χαμηλοί τόνοι χωρίς ΜΑΤ

[Reader]: Ανακωχή με την εκκλησία παρά την ασυμφωνία – Χαμηλοί τόνοι χωρίς ΜΑΤ

Σε μια… άσκηση ισορροπίας για γερά νεύρα με την Εκκλησία επιδόθηκε χθες το κυβερνητικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να μην τιναχθεί στον αέρα ο σχεδιασμός γι’ αυτές τις ημέρες και να μην υπάρξουν μαζικές λατρευτικές εκδηλώσεις ανήμερα των Φώτων. Και η Εκκλησία, πάντως, όπως μεταδίδουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη δεν πρόκειται να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, αποφεύγοντας αγιασμό των υδάτων εκτός των ιερών ναών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, επεχείρησε να πέσουν οι τόνοι, συνομιλώντας χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων κυβερνητικών στελεχών στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου μάλιστα ευχήθηκε «καλή συνεργασία» στους νέους υπουργούς. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μια συζήτηση που δεν ήταν εύκολη, υπό την έννοια ότι οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαφορετικό μήκος κύματος, αλλά η συζήτηση έγινε χωρίς εντάσεις και εξάρσεις, με την κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται και τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και εντός της Ιεράς Συνόδου. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον Αρχιεπίσκοπο και σύσσωμους τους ιεράρχες προς των ευθυνών τους , τονίζοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Κυβερνητικά στελέχη, στη συνέχεια, ξεκαθάριζαν προς το Reader.gr ότι και η Εκκλησία, η οποία είδε δύο Μητροπολίτες να πεθαίνουν από κορονοϊό και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού , θα πρέπει να επεξεργαστεί προσεκτικά τη στάση της και να αναλάβει την κοινωνική ευθύνη που της αναλογεί, έναντι του ποιμνίου, αλλά και του θεσμικού της ρόλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!