Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αυτοψία στον Προμαχώνα από τον γγ Δημόσιας Υγείας – «Θέλουμε τον τουρισμό αλλά με όρους απόλυτης ασφάλειας»
[Reader]: Αυτοψία στον Προμαχώνα από τον γγ Δημόσιας Υγείας – «Θέλουμε τον τουρισμό αλλά με όρους απόλυτης ασφάλειας»

[Reader]: Αυτοψία στον Προμαχώνα από τον γγ Δημόσιας Υγείας – «Θέλουμε τον τουρισμό αλλά με όρους απόλυτης ασφάλειας»

Ο κ. Πρεζεράκος επισκέφθηκε εκτάκτως το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα ώστε, όπως υπογράμμισε, να δει από κοντά την εφαρμογή όλων των μέτρων που, όπως σημείωσε, στοχεύουν στην ασφάλεια τόσο των τουριστών – επισκεπτών που εισέρχονται στη χώρα μας όσο και του μόνιμου πληθυσμού.

Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι υπήρχε αυξημένη κίνηση στο συνοριακό φυλάκιο ωστόσο δεν παρατηρείται καμία καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά καθώς τόσο ο διαβατηριακός έλεγχος όσο και ο υγειονομικός έλεγχος γίνονται ταχύτητα για να μην υπάρχουν ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο Προμαχώνας για την τουριστική διέλευση σημειώνοντας με έμφαση ότι έτσι διασφαλίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο έλεγχος και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Το θέμα της δημόσιας υγείας», συμπλήρωσε, «είναι πάνω και πέρα από κάθε προτεραιότητα», θέλουμε τον τουρισμό, αλλά τον θέλουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες – επισκέπτες μας αλλά και για τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη λογική υλοποιούμε και το προσχέδιο με τα στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει πίσω πολύ δουλειά, πολύ ξενύχτι, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σωστά και ολοκληρωμένα».

Σήμερα υπάρχουν δυο κλιμάκια στον Προμαχώνα που κάνουν τους έλεγχους και ο κ. Πρεζεράκος τόνισε πως υπάρχει η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν παρατηρούνται στη βουλγαρική πλευρά και όχι στην ελληνική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!