Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αυτές είναι οι νέες φρεγάτες που θέλει το Πολεμικό Ναυτικό – Όλος ο σχεδιασμός
[Reader]: Αυτές είναι οι νέες φρεγάτες που θέλει το Πολεμικό Ναυτικό – Όλος ο σχεδιασμός

[Reader]: Αυτές είναι οι νέες φρεγάτες που θέλει το Πολεμικό Ναυτικό – Όλος ο σχεδιασμός

Μετά την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας με τα γαλλικά μαχητικά Rafale και το ενδιαφέρον για την απόκτηση των αμερικανικών «αόρατων» αεροσκαφών F-35, η Ελλάδα θέλει ν’ αποκτήσει και θαλάσσια υπεροχή, ενισχύοντας το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ για να συμβεί αυτό αναμένεται ένα «πρόγραμμα παγόβουνο» του οποίου οι φρεγάτες είναι απλώς η κορυφή.

Πρόκειται για τέσσερις φρεγάτες κλάσης τύπου MMSC (Multi-Mission Surface Combatant), οι οποίες είναι σχεδιασμένες στις ΗΠΑ από την εταιρία Lockheed Martin. Είναι φρεγάτες πολλαπλών ρολών, μια θα κατασκευαστεί σε αμερικανικό ναυπηγείο, ενώ οι άλλες τρεις σε ελληνικά ναυπηγεία.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αναμένεται να συνδεθεί με την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων.

Επιπλέον όποιος πάρει το πρόγραμμα, θα πάρει «πακέτο» και τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων υφιστάμενων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, ώστε να επιτευχθεί μια ομογενοποίηση σε όπλα και αισθητήρες με οχτώ πλοία, τα οποία εν πολλοίς θα είναι όμοια και θα διασυνδέονται.

Παράλληλα, η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα, όπου γίνεται εταίρος, για τη φρεγάτα του μέλλοντος πολλαπλών ρόλων του αμερικανικού ναυτικού κλάσης FFG. Το αμερικανικό ναυτικό θα πάρει 20 πλοία κλάσης FFG. Με τις φρεγάτες αυτές θα υπάρχει κάλυψη των αναγκών για 30 χρόνια.

Τέλος υπάρχει η ενδιάμεση λύση είναι τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Arleigh Burke.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!