Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Η Αυστραλία «βλέπει» την Κίνα πίσω από την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες της 
[Reader]: Η Αυστραλία «βλέπει» την Κίνα πίσω από την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες της 

[Reader]: Η Αυστραλία «βλέπει» την Κίνα πίσω από την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες της 

Η κυβερνοεπίθεση προέρχεται από κρατικό παράγοντα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος οργάνωσε επείγουσα συνέντευξη Τύπου για να προειδοποιήσει τους πολίτες για την ύπαρξη «ειδικών κινδύνων» προς τους οποίους είναι εκτεθειμένοι.

«Αυστραλιανοί οργανισμοί έχουν γίνει στόχο επίθεσης εξελιγμένου κρατικού παράγοντα. Η ενέργεια αυτή πλήττει αυστραλιανούς οργανισμούς σε όλο το φάσμα των τομέων, σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, της οικονομίας, των πολιτικών οργφανισμών, των υπηρεσιών υγείας και άλλων διαχειριστών στρατηγικών υποδομών» είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, η λίστα των υπόπτων είναι περιορισμένη μεταξύ των κρατών που διαθέτουν την τεχνογνωσία για να πραγματοποιήσουν μία τέτοια επίθεση (εκτός των δυτικών χωρών είναι η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Ισραήλ και η Ρωσία). Ωστόσο, οι υποψίες στρέφονται πιο συγκεκριμένα προς την Κίνα, η οποία επέβαλε τον Μάιο τιμωρητικούς δασμούς κατά ορισμένων αυστραλιανών εξαγωγών.

Η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον προκάλεσε την οργή του Πεκίνου όταν ζήτησε την διεξαγωγή ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού, καταγγέλλοντας μία κινεζική διπλωματία επιθετική και κακόβουλη. Η Κίνα απάντησε καλώντας τους πολίτες της να αποφεύγουν την Αυστραλία ως προορισμό για τουρισμό ή σπουδές, απειλώντας με περαιτέρω αντίποινα και καταδικάζοντας έναν Αυστραλό σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι ενημέρωσε την αντιπολίτευση για τις «κακόβουλες» κυβερνοεπιθέσεις και κάλεσε τους θεσμούς και τις επιχειρήσεις να προστατευθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!