Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Queen]: Ο σύντροφός μου έχει πολύ άγχος για τον νέο κορoνοϊό. Τί να κάνω;
[Queen]: Ο σύντροφός μου έχει πολύ άγχος για τον νέο κορoνοϊό. Τί να κάνω;

[Queen]: Ο σύντροφός μου έχει πολύ άγχος για τον νέο κορoνοϊό. Τί να κάνω;

Ρωτήσαμε την Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση.

Στις σχέσεις, είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι ο ένας θα ανησυχεί περισσότερο από τον άλλον. Πόσο μάλλον για θέματα της τάξεως της πανδημίας. Όταν όμως η συμπεριφορά του ενός αρχίζει να ανησυχεί αλλά και να επηρεάζει τον άλλον, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατάματα.

Τα συνήθη σχόλια που ακούω είναι «ο σύντροφος μου ανησυχεί πολύ περισσότερο από μένα», «παρατηρώ ότι αγχώνεται και υπερβολικά μάλιστα με τα πάντα που έχουν σχέση με την υγεία και συγκεκριμένα ο κορoνοϊός τον έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά», «είναι μονίμως ανήσυχος, καλωδιωμένος με τις ειδήσεις και την ενημέρωση, όλες οι συζητήσεις γύρω από τα της υγιεινής ζωής, μας έχει τρελάνει όλους»

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω έναν διαχωρισμό στα δύο είδη άγχους. Το περιστασιακό που αφορά τις συνθήκες όπως ας πούμε την πανδημία, και το άγχος προδιάθεσης που αφορά στα χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες του ανθρώπου. Οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα άγχους προδιάθεσης συχνά αποκαλούν τον εαυτό τους «αγχώδη» και έχουν μεγάλη δυσκολία με την αβεβαιότητα και την απουσία ελέγχου. Κάτι που έχει φέρει σε μεγάλο βαθμό η πανδημία. Πρόσθετα στην απειλή του ιού, υπάρχουν τόσες πολλές δευτερογενείς πηγές άγχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!