Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Queen]: Πώς η γιόγκα θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σου
[Queen]: Πώς η γιόγκα θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σου

[Queen]: Πώς η γιόγκα θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σου

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, αποφάσισα να σας γράψω για τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της εξάσκησης.

Γιατί να κάνω γιόγκα; Γιατί είμαι υπεύθυνος για τη ζωή μου, την αρρώστια μου και τη θεραπεία μου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ζούμε; Μα γιατί πολύ απλά αναπνέουμε! Αναπνέουμε περίπου 10 – 15 φορές το λεπτό. Δηλαδή περίπου 21.600 φορές την ημέρα. Πόσες από αυτές τις φορές αναπνέουμε συνειδητά; Πόσες φορές εκτιμάμε αυτό το πολύτιμο δώρο που έχουμε και λέγεται αναπνοή; Σχεδόν καμία…

Γι’ αυτό η yoga είναι μοναδική και πρέπει να ενταχθεί στη ζωή μας! Ανεξαρτήτως ηλικίας (yoga kids), φύλου, φυσικής κατάστασης και θρησκείας!

Στην πρακτική γιόγκα μαθαίνεις μέσω τεχνικών αναπνοής (ανάλογα με τις ανάγκες του ασκούμενου) να εισπνέεις και να εκπνέεις συνειδητά με τον σωστό τρόπο. Έτσι, εισβάλλει περισσότερο οξυγόνο στον οργανισμό οπότε μεταβολίζει τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες. Οι πνεύμονες γίνονται πιο υγιείς και ισχυροί κι αυτό είναι ένα πολύ δυνατό προληπτικό μέτρο κατά των αναπνευστικών προβλημάτων και ιώσεων.

Το σύστημα γιόγκα φέρνει εξισορρόπηση στο σώμα και στον νου μέσω απλών θέσεων (asanas) και τεχνικών μούντρας (κινήσεις δαχτύλων), μάντρας (ψαλμοί, τραγούδια) και δονήσεις, ιδιαιτέρως λεπτοφυείς, οι οποίες ενεργοποιούν τα επίπεδα της επίγνωσης και ανοίγουν τα κέντρα του εγκεφάλου! Η γιόγκα ενεργοποιεί αποτελεσματικά τα ενεργειακά μας κανάλια (τσάκρα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!