Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Queen]: Οικονομική καταστροφή στο Παλάτι. Ο κορονοϊός και η αντίδραση της Ελισάβετ
[Queen]: Οικονομική καταστροφή στο Παλάτι. Ο κορονοϊός και η αντίδραση της Ελισάβετ

[Queen]: Οικονομική καταστροφή στο Παλάτι. Ο κορονοϊός και η αντίδραση της Ελισάβετ

Το βασιλικό νοικοκυριό λέει ότι υπάρχουν «προκλήσεις» μπροστά τους, αλλά σημειώνει ότι δεν θα ζητούν επιπλέον χρηματοδότηση.

Κάθε χρόνο το βασιλικό νοικοκυριό ανοίγει τα λογιστικά βιβλία του για να δείξει πώς έχει ξοδέψει τα δημόσια χρήματα, και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα στη μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας, έτσι και η αποκάλυψη της έκθεσης Sovereign Grant το 2020 φαίνεται αρκετά διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια.

Για αρχή να σου πούμε πως, όταν ο ταμίας της Βασίλισσας (γνωστός και ως φύλακας του πορτοφολιού) ανέφερε λεπτομερώς τις δαπάνες του βασιλικού νοικοκυριού στους δημοσιογράφους χθες, το έκανε αυτό με τρεις μήνες καθυστέρηση από το συνηθισμένο, επειδή η πανδημία είχε καθυστερήσει τη λογιστική. Και, αντί να επικεντρωθούμε μόνο σε πληροφορίες από το οικονομικό έτος που αφορά η τελευταία έκθεση (Απρίλιος 2019 έως Μάρτιος 2020), η «αφήγηση» έχει μετατοπιστεί σε αυτό που συμβαίνει τώρα, καθώς ζούμε σε καιρούς άνευ προηγουμένου.

«Ενώ η έκθεση επισημαίνει πως ήταν μια ακόμη πολυάσχολη χρονιά, δεν δίνει μια ακριβή εικόνα των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε τώρα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που θα επιφέρει ο Covid-19 », δήλωσε ο ταμίας, Sir Michael Stevens. Συνεχίζοντας να εξηγεί ότι το νοικοκυριό αντιμετωπίζει τουλάχιστον χαμηλότερο από το αναμενόμενο εισόδημα για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!