Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Queen]: Food trends 2021: 4 τάσεις στη διατροφή εν μέσω πανδημίας
[Queen]: Food trends 2021: 4 τάσεις στη διατροφή εν μέσω πανδημίας

[Queen]: Food trends 2021: 4 τάσεις στη διατροφή εν μέσω πανδημίας

Τι αλλάζει στη διατροφή μας το 2021

Νέο έτος, νέες διατροφικές –και όχι μόνο ανησυχίες για τους foodies. Οι λάτρεις της διατροφής αναζητούν πάντα τον «επόμενο μεγάλο συνδυασμό γεύσης» και κάπου εδώ αναρωτιέται κανείς: Ποιες είναι οι προσθήκες, οι αφαιρέσεις, οι επιστροφές αλλά και οι πιο απροσδόκητοι συνδυασμοί το 2021 όπως τους καταγράφει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Δήμητρα Γλυνού.

Στροφή στη φυτοφαγία:

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η φυτοφαγική διατροφή κατέχει μεγάλο μέρος στις διατροφικές μας συνήθειες. Πολλοί είναι εκείνοι που είτε έχουν ελαττώσει σημαντικά το κρέας και τα παράγωγά του είτε το έχουν αφαιρέσει εντελώς από το μενού τους. Σαφέστατα, υπάρχουν και πάρα πολλοί πιστοί οπαδοί του.

Η σχέση διατροφής και κλιματικής αλλαγής είναι έννοιες που συνδέονται άμεσα, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα είναι πολύ επιβαρυντικά για την ατμόσφαιρα. Αν και οι επιστήμονες δεν επιβάλλουν στον κόσμο να σταματήσει να καταναλώνει κρέας, προτείνουν την αύξηση της παραγωγικότητας στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τον περιορισμό των ποσοτήτων τροφής που καταλήγουν σε χωματερές και τη μετάβαση σε μια κυρίως χορτοφαγική διατροφή χωρίς μεγάλη κατανάλωση κρέατος.

Τρόφιμα που είναι στην εποχή τους
Ο πλανήτης φτάνει σε μια κρίσιμη περίοδο, οπότε είναι απαραίτητη μια πιο σοβαρή συνεργατική και μελετημένη προσέγγιση. Κάτι που αναμένεται να βελτιώσει την κατάσταση είναι η μείωση των τροφίμων και των συστατικών με ίχνη υψηλού άνθρακα, όπως το τυρί και το κρέας, καθώς και η ενθάρρυνση του κοινού, ώστε να τρώμε κυρίως τρόφιμα που είναι εποχικά και τοπικά διαθέσιμα.

Θα υπάρξουν, επίσης, μεγαλύτερα μέτρα για την εξάλειψη της κατανάλωσης προϊόντων που η παραγωγή τους απαιτεί την εκμετάλλευση των ζώων που κινδυνεύουν άμεσα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!