Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Queen]: Εσύ τι τύπο κυτταρίτιδας έχεις;
[Queen]: Εσύ τι τύπο κυτταρίτιδας έχεις;

[Queen]: Εσύ τι τύπο κυτταρίτιδας έχεις;

Η αισθητική δερματολογία προσαρμόζει τις τεχνικές της, ώστε να αντιμετωπίζει και να επιλύνει εξατομικευμένα το πρόβλημα.

Αν η κυτταρίτιδα ήταν ένα απλό, συνηθισμένο πρόβλημα, τότε θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει κανείς με μία απλή, συνηθισμένη μέθοδο. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα, το οποίο αφορά συγχρόνως την κυκλοφορία του αίματος, τη μικροκυκλοφορία των λεμφικών υγρών, το τοπικό πάχος, την κατακράτηση ακόμη και την υφή του δέρματος στις επίμαχες περιοχές. Σήμερα, η νέα τάση θέλει τους ειδικούς να μην κάνουν λόγο για την κυτταρίτιδα αδιακρίτως, αλλά να αναφέρονται σε συγκεκριμένους τύπους. Κάθε ένας από αυτούς κρύβει πίσω του έναν διαφορετικό μηχανισμό. Αφού βρουν τι φταίει, μπορούν να προχωρήσουν και στη θεραπεία. Η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα επιλέγει ανάλογα με το είδος του προβλήματος, το κατάλληλο μεσοθεραπευτικό κοκτέιλ δραστικών ουσιών.

Ινώδης Κυτταρίτιδα

«Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με λιποκύτταρα που έχουν διογκωθεί από το υπερβολικό λίπος. Πρόκειται για φυσιολογικά λιποκύτταρα, τα οποία έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο δέρμα. Ο ινώδης ιστός που τα περιβάλλει διαταράσσεται από την παρουσία τους, πολλαπλασιάζεται ανώμαλα και σκληραίνει. Εκείνο που ουσιαστικά δημιουργεί την κυματοειδή επιφάνεια είναι οι ίνες του συνδετικού ιστού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όταν αυξάνεται το βάρος, μειώνεται το πρόβλημα. Καθώς τα λιποκύτταρα διογκώνονται δίνουν μία πιο ομοιόμορφη εικόνα στον σκληρό συνδετικό ιστό που κρύβεται κάτω από την επιδερμίδα». Οι θεραπείες της ινώδους κυτταρίτιδας δε στοχεύουν τόσο στα λιποκύτταρα όσο στις ίνες που τα περιβάλλουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!