Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Queen]: Αποσμητικά χωρίς χημικά: Είναι αποτελεσματικά και ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου
[Queen]: Αποσμητικά χωρίς χημικά: Είναι αποτελεσματικά και ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου

[Queen]: Αποσμητικά χωρίς χημικά: Είναι αποτελεσματικά και ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου

Φοβόμουν να κάνω τη μετάβαση από το «χημικό» αποσμητικό στο all natural, αλλά ήταν τελικά όλα στο μυαλό μου!

Το θέμα ιδρώτας και δυσοσμία είναι σχετικά taboo. Όλες (και όλοι) μας θέλουμε να το αποφύγουμε, να μην το πολυσυζητήσουμε, και να το καταπολεμήσουμε γρήγορα, αποτελεσματικά, με μία κίνηση. Αυτό ήθελα και εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), μέχρι που έκανα την έρευνά μου για το αλουμίνιο και τα λοιπά βλαβερά συστατικά που περιέχουν τα «χημικά» ή απλά αποσμητικά. Ας ξεχωρίσουμε όμως πρώτα τα αποσμητικά από τα αντιιδρωτικά.

Τα αποσμητικά καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν τις σωματικές οσμές. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, δεν μυρίζει ο ιδρώτας σου, αλλά τα βακτήρια που ζουν στην επιδερμίδα σου, τα οποία «τρώνε» τις πρωτεΐνες που περιέχει ο ιδρώτας. Τα αποσμητικά λοιπόν, περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν τα βακτήρια.

Τα αντιιδρωτικά από την άλλη, καταπολεμούν τον ίδιο τον ιδρώτα. Περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν την εφίδρωση και το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι τα άλατα αλουμινίου. Τα άλατα αλουμινίου, φράσσουν τους ιδρωτοποιούς πόρους και έτσι δεν ιδρώνουμε τόσο ή και καθόλου. Αυτό από μόνο του δεν είναι καλό.

Αν προσθέσεις σε όλα αυτά, το γεγονός πως τα άλατα αλουμινίου έχουν συνδεθεί με νόσους όπως ο καρκίνος του μαστού, αλλά και η νόσος Αλτσχάιμερ, δεν είναι τυχαίο το ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς τα φυσικά αποσμητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!