Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ζήτημα νομιμότητας για τη «λίστα Πέτσα ΙΙ» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ερώτηση στη Βουλή
[Protagon]: Ζήτημα νομιμότητας για τη «λίστα Πέτσα ΙΙ» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ερώτηση στη Βουλή

[Protagon]: Ζήτημα νομιμότητας για τη «λίστα Πέτσα ΙΙ» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ερώτηση στη Βουλή

Zήτημα νομιμότητας για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς», εγείρουν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ και μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τους όρους της σύμβασης, με απευθείας ανάθεση, για τη νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τονίζοντας την ανάγκη κριτηρίων και διαφανών διαδικασιών, δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιο χρήμα.

Σύμφωνα όσα αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, «η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε την απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών ενημέρωσης του κοινού (Α’76/03.04.2020), στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων. Το ύψος της δαπάνης για τις υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, ανέρχεται στο εκτιμώμενο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Στις 06.04.2020 συνάφθηκε απευθείας σύμβαση παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης με την ανάδοχο εταιρεία με την επωνυμία “Initiative Media Α.Ε.”, η οποία για τις υπηρεσίες ορίστηκε ότι θα λάβει 420.000 ευρώ.

»Στις 23.09.2020 η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα έκτακτα μέτρα για τον “Ιανό”, όπου προβλέφθηκε η δυνατότητα ανάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (άρ.11). Ωστόσο, δεν αιτιολογείται επαρκώς καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μήνες στη διάθεση ώστε να προετοιμάσει διαγωνιστική διαδικασία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!