Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ζυμώσεις για διερευνητικές πριν τη Σύνοδο Κορυφής
[Protagon]: Ζυμώσεις για διερευνητικές πριν τη Σύνοδο Κορυφής

[Protagon]: Ζυμώσεις για διερευνητικές πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Η διατύπωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Σαρλ Μισέλ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής και αυτά συνεχιστούν, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα -το τονίζω, άμεσα-διερευνητικές επαφές με την Τουρκία σχετικά με τη μία διαφορά που έχουμε, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν ήταν μια τυχαία αποστροφή του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Protagon, σε εξέλιξη είναι πυκνές διεργασίες σε αρκετά επίπεδα, προκειμένου οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας να δρομολογηθούν άμεσα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που συγκαλείται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και η πίεση του Βερολίνου, ώστε στη Σύνοδο Κορυφής να δοθεί το μήνυμα ότι η αποκλιμάκωση είναι έμπρακτη.

Βεβαίως, στην Αθήνα κανείς δεν είναι αφελής. Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να άνοιξε διάπλατο παράθυρο για την επανέναρξη ενός διαλόγου που έχει παγώσει από το 2016 και εντεύθεν, στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν όροι. Για παράδειγμα, η Τουρκία δεν θα πρέπει απλώς να αποστεί των προκλητικών ενεργειών για ορισμένες μέρες, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μια πάγια κατάσταση. Υπό αυτό το πρίσμα, αντικείμενο των διεργασιών των επομένων ημερών θα είναι με κάποιον τρόπο να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής δεν θα εμφανίσει εκ νέου μια Navtex για έρευνες ενός πλοίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!