Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Αλ Ζαουαχίρι της Αλ Κάιντα θυμήθηκε την 11η Σεπτεμβρίου
[Protagon]: Ο Αλ Ζαουαχίρι της Αλ Κάιντα θυμήθηκε την 11η Σεπτεμβρίου

[Protagon]: Ο Αλ Ζαουαχίρι της Αλ Κάιντα θυμήθηκε την 11η Σεπτεμβρίου

Θα μπορούσε να του διαφύγει; Αδιαμφισβήτητα, είναι το κορυφαίο γεγονός των ημερών, οπότε η απάντηση είναι όχι, σε καμία περίπτωση.

Και όμως, ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, ο διατελέσας και χειρουργός ιατρός Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι, στο «μήνυμά» του για την 19η επέτειο της αεροπορικής επίθεσης των ισλαμιστών στις ΗΠΑ δεν είπε λέξη για τη συμφωνία Ισραήλ – Εμιράτων, αυτήν την ιστορική στροφή που μεταβάλλει το τοπίο στη Μέση Ανατολή και αλλάζει άρδην τον συσχετισμό δυνάμεων εις βάρος του τζιχαντισμού.

Αντί, λοιπόν, για τα κεφαλαιώδη, ο Αλ-Ζαουαχίρι, ο άλλοτε υπαρχηγός του Μπιν Λάντεν, στο σχετικό βίντεό του τα έβαλε με το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera το οποίο και κατηγόρησε για υπονόμευση του τζιχαντισμού. Η τέτοια… χαμηλή στόχευση, λοιπόν, πριν από οτιδήποτε άλλο, δείχνει και την εμβέλεια των διαθέσιμων τρομοκρατικών όπλων.

Εκτός από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στο στόχαστρο της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονται πάντα, όπως διατυμπάνισε ο Αλ-Ζαουαχίρι, τα «καταπιεστικά για τους μουσουλμάνους καθεστώτα», αλλά και οι χώρες που «δεν αποδέχονται την ύπαρξη των μουτζαχεντίν» και του τζιχαντισμού εν γένει, όπως είναι «η Συρία, το Ιράκ, οι χώρες του Μαγκρέμπ».

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα παραπάνω είναι ότι η Αλ Κάιντα απειλεί όχι μόνο τη Δύση πια, αλλά και μουσουλμανικές χώρες.

Αλλά, ως φαίνεται, η απειλή στη Δύση είναι βασικά θεωρητική υπόθεση, αφού η διαβόητη οργάνωση δεν έχει δυνάμεις για να απλώσει και πάλι μέχρις εκεί τα πόδια της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!