Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Xρυσοχοΐδης: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τους εμπρηστές της Μόριας
[Protagon]: Xρυσοχοΐδης: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τους εμπρηστές της Μόριας

[Protagon]: Xρυσοχοΐδης: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τους εμπρηστές της Μόριας

Από την πρώτη στιγμή, από τις διάσπαρτες εστίες που ξεπήδησαν μονομιάς στο ΚΥΤ της Μόριας την περασμένη Τρίτη και με τη δεύτερη φωτιά λίγες ώρες αργότερα την Τετάρτη που αποτελείωσε ό,τι είχε μείνει όρθιο, η ολοσχερής καταστροφή του καταυλισμού-τέρας στη Λέσβο αποδόθηκε σε εμπρησμό.

Την Τρίτη, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά επισήμως ότι η καταστροφή του ΚΥΤ οφείλετο σε εμπρησμό, ανακοινώνοντας μαλιστα ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει πέντε άτομα και αναζητείται ακόμη ένα (χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες ως προς την ταυτότητα των συλληφθέντων).

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης που συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

«Με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων», πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη Μυτιλήνη που μίλησαν στο Protagon, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας εξετάζεται ο ρόλος συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη Μόρια.

Κατά πληροφορίες η εξ λόγω ΜΚΟ έχει κατά καιρούς απασχολήσει τις φορολογικές και τραπεζικές αρχές, ενώ οι αλλοδαποί εκπρόσωποί της παραμένουν άφαντοι από την περασμένη εβδομάδα (όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά στο ΚΥΤ), χωρίς ωστόσο, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, να έχουν καταφέρει να φύγουν από το νησί, λόγω των αυστηρών ελέγχων -κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- τόσο στο νέο αεροδρόμιο της Λέσβου, όσο και στην περιοχή της Συκαμιάς, όπου έφθανε ο κύριος όγκος των προσφύγων και μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια (και εξακολουθούν να φθάνουν ακόμη, με πολύ μικρότερη συχνότητα, βάρκες με αιτούντες άσυλο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!