Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 εμβολιασμών
[Protagon]: Ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 εμβολιασμών

[Protagon]: Ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 εμβολιασμών

Εσπασε, σήμερα, 27 Ιανουαρίου, το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών που η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο για το τέλος Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί βρίσκονται περίπου στις 214.000, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανανεώνονται καθημερινά στο emvolio.gov.gr . Σήμερα έγιναν 17.952 εμβολιασμοί, ένα μέρος των οποίων αφορούσαν τη δεύτερη δόση που απαιτούν οι κανονισμοί.

Το ποσοστό αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κατά 2,05%. Είναι ποσοστό ελαφρά μικρότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που ανέρχεται στο 2,25%.

Στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση και της δεύτερης δόσης σε όσους εμβολιάζονται.

Αν υπάρχει πάντως ένα σημείο που προκαλεί ανησυχία – και μάλιστα εντεινόμενη- και στην Αθήνα και σε άλλες κυβερνήσεις, είναι αυτό που αφορά τις ελλείψεις που πλήττουν στον ένα ή τον άλλο βαθμό τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κατά την ενημέρωση που έγινε την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για «ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων» από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια.

Πρόσθεσε σχετικά: «Οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό, που σε μεγάλο βαθμό θα συνδιαμορφώσει το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η ΕΕ οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος απέναντι σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από τα χρήματα των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!