Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο
[Protagon]: Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο

[Protagon]: Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνονται πράξη οι αποφάσεις κατεδάφισης των 22 αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο.

Την Τετάρτη μπήκε η πρώτη μπουλντόζα σε αυθαίρετη κατοικία –και κτίσματα πέριξ αυτής– στην ανατολική πλευρά του νησιού, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα έχουν κατεδαφιστεί όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που αφορούν παλαιές και νεότερες κατοικίες, ορισμένες εξ αυτών κτισμένες πάνω σε πρώην κτίρια στρατώνων του ιστορικού νησιού.

Οι κατεδαφίσεις όμως δεν θα περιορισθούν στη Μακρόνησο.

Στόχος του υπουργείου είναι να προκηρυχθεί αμέσως νέος διαγωνισμός για την κατεδάφιση 60 αυθαιρέτων στη Δυτική Αττική που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία και ορισμένα δασικά κτίσματα τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και στη Γλυφάδα.

Ο εν λόγω διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κηρυχθεί άγονος.

Για την έναρξη των κατεδαφίσεων στη Μακρόνησο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων της Μακρονήσου έχει τόσο περιβαλλοντική, όσο και ιστορική αξία. Υπενθυμίζω άλλωστε ότι, τον Αύγουστο του 2019, όλο το νησί χαρακτηρίσθηκε αρχαιολογικός χώρος.

Οι αποφάσεις κατεδάφισης ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς σήμερα υλοποιούμε αυτές τις αποφάσεις και δεν σταματούμε εδώ. Με βάση τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς και δεν έχουν υλοποιηθεί, προκηρύσσουμε τους σχετικούς διαγωνισμούς για την κατεδάφιση και αυτών των αυθαιρέτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!