Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ξεκίνησαν (επιτέλους) οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα – Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός με την αυθαιρεσία
[Protagon]: Ξεκίνησαν (επιτέλους) οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα – Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός με την αυθαιρεσία

[Protagon]: Ξεκίνησαν (επιτέλους) οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα – Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός με την αυθαιρεσία

Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, ξεκίνησαν την Παρασκευή οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στη Μάνδρα.

Η κατεδάφιση στη Μάνδρα έγινε έπειτα από επιστολή του κ. Χατζηδάκη στις 15 Μαΐου προς τους Συντονιστές των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, με την οποία τους ζητούσε ρητά την άμεση κατεδάφιση τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών που έχουν ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019» του Πράσινου Ταμείου, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Τριάμισι χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα που στοίχισε τη ζωή 24 ανθρώπων, οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων που έχουν χτιστεί πάνω στα μπαζωμένα ρέματα, «Σούρες» και «Αγία Αικατερίνη», εντείνονται πλέον με ταχείς ρυθμούς.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις κατά την πρώτη κατεδάφιση για το 2020, αυθαίρετης κατοικίας στην περιοχή.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να κατεδαφιστούν πάνω από 1.100 αυθαίρετα σε ολόκληρη τη χώρα. Ηδη η αρχή έγινε στη Μακρόνησο, με την κατεδάφιση 22 κατοικιών, ενώ θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στο Μάτι.

Ειδικότερα, τα 1.108 αυθαίρετα κτίσματα –άλλα δασικά και άλλα στον αιγιαλό– επιμερίζονται στην Επικράτεια ως εξής:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: 361
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: 377
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας: 131
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης: 108
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου: 81
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 40
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δ. Μακεδονίας: 10

Σύνολο: 1.108

«Από εδώ, από τη Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία. Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!