Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ξεκινά ευρεία χορήγηση εμβολίου για τον κορονοϊό στον κινεζικό στρατό
[Protagon]: Ξεκινά ευρεία χορήγηση εμβολίου για τον κορονοϊό στον κινεζικό στρατό

[Protagon]: Ξεκινά ευρεία χορήγηση εμβολίου για τον κορονοϊό στον κινεζικό στρατό

Στις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας θα συνεχιστούν άμεσα οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό που παρασκευάζει η εταιρεία CanSino Biologics. Πρόκειται για ένα από τα οκτώ υποψήφια εμβόλια που παράγει η χώρα για την Covid-19, το οποίο έχει λάβει παράλληλα και έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους στον Καναδά.

Η έγκριση για το Ad5-nCoV, όπως ονομάζεται, δόθηκε από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας, καθώς στη δημιουργία του συγκεκριμένου εμβολίου έχει συμβάλει και η Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών της χώρας.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία, μέσω ανακοίνωσης στους επενδυτές της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

«Η εταιρεία μας ανακοινώνει με χαρά ότι το εμβόλιο Ad5-nCoV που αναπτύχθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής, υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, έλαβε έγκριση από το Γραφείο Υγείας και Διοικητικής Μέριμνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως εμβόλιο πρώτης επιλογής και ειδικής ανάγκης για τον στρατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ισχύς της έγκρισης είναι για ένα έτος και το εμβόλιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στον κινεζικό στρατό. Εντούτοις, όπως γράφει το Reuters , οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν εάν θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους στρατιωτικούς ή θα γίνει μόνο σε όσους το επιθυμούν.

Το εμβόλιο της CanSinoBIO είναι το πρώτο που πέρασε στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών, CanSinoBIO

Καθώς οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 ξεπέρασαν παγκοσμίως τις 500.000, πολλές εταιρείες βιοτεχνολογίας από διαφορετικές χώρες «βιάζονται» για να ολοκληρώσουν τις μελέτες ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!