Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ξεκινά η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων
[Protagon]: Ξεκινά η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων

[Protagon]: Ξεκινά η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων

Στην εντατικοποίηση των εμβολιασμών επιχειρεί να προχωρήσει η κυβέρνηση με την παραλαβή των νέων δόσεων από τον Απρίλιο, και έτσι, σύντομα τα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται σε κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να λειτουργούν από Δευτέρα έως και Κυριακή και όλες τις αργίες.

Επίσης, σε εντατικούς ρυθμούς θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται στο νέο ωράριο θα αμείβονται ξεχωριστά, όπως προβλέπει ο νόμος που ισχύει και με βάση τις ώρες εφημερίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, από την Pfizer περιμένουμε τον Απρίλιο 1.100.000 δόσεις, από την AstraZeneca 450.000, από τη Moderna 100.000 δόσεις κι άλλη μία παρτίδα αργότερα, και η Johnson & Johnson έστειλε ένα ενδεικτικό πλάνο τριμήνου με 70.000 δόσεις για τον τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις για τον Μάρτιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Το άρθρο 38 του νομοσχεδίου αναφέρει:

«To άρθρο τριακοστό δεύτερο του ν. 4771/2021 (A’ 16) αντικαθίσταται ως ακολούθως: Αρθρο τριακοστό δεύτερο Λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων

Για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού COVID-19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι την 30.9.2021, τα εμβολιαστικά κέντρα που καθορίζονται εντός των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Κυριακή (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), λόγω εκτάκτων και εξαιρετικών αναγκών, κατά παρέκκλιση των κείμενων γενικών ή ειδικών διατάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!