Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόση του εμβολίου – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού, ποιους αφορά
[Protagon]: Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόση του εμβολίου – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού, ποιους αφορά

[Protagon]: Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόση του εμβολίου – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού, ποιους αφορά

Ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ενισχυτικής, τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό σε συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οπως εξήγησε, η αρχή θα γίνει με 285.000 πολίτες που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Ολοι θα λάβουν μήνυμα στο κινητό που θα τους ενημερώνει για το ραντεβού τους. «Ακολούθως, θα προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες κατηγορίες, ανάλογα πάντα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μιλώντας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι η Επιτροπή μελετά τα δεδομένα για τον καθορισμό και άλλων ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

«Εχουμε καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατεσταλεμένους και είναι οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών. Η πρόταση αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Τρίτη δόση θα χορηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα και σε υγειονομικούς, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι.

Μάλιστα, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι σύμφωνα με τις μελέτες, τα άτομα μεγάλης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, φαίνεται ότι χρειάζονται την ενισχυτική δόση στους οκτώ μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!