Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Xατζηδάκης – Πιερρακάκης για myEFKAlive: Τέλος στην ταλαιπωρία με ψηφιακά ραντεβού
[Protagon]: Xατζηδάκης – Πιερρακάκης για myEFKAlive: Τέλος στην ταλαιπωρία με ψηφιακά ραντεβού

[Protagon]: Xατζηδάκης – Πιερρακάκης για myEFKAlive: Τέλος στην ταλαιπωρία με ψηφιακά ραντεβού

Τη νέα ψηφιακή υπηρεσία myEFKAlive παρουσίασαν την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για ένα νέο εναλλακτικό κανάλι εξυπηρέτησης, καθώς επιτρέπει την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη από υπάλληλο του ΕΦΚΑ μέσω τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης.

Ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί για μία σειρά πιστοποιητικών και συναλλαγών του με τον ΕΦΚΑ χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στο κοντινότερο υποκατάστημα του φορέα. Ως εκ τούτου, η νέα υπηρεσία διευκολύνει πρωτίστως τους κατοίκους νησιωτικών, ορεινών ή απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και άτομα με αναπηρία, που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, αλλά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Από σήμερα ο e-ΕΦΚΑ προστίθεται στους φορείς του Δημοσίου που εξυπηρετούν με βιντεοκλήση. Με τα ψηφιακά ραντεβού διευκολύνουμε τις καθημερινές συναλλαγές του πολίτη με το κράτος, έγραψε στη σχετική του ανάρτηση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από σήμερα, μέσω του myEFKAlive, θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, πλην της Κω, που θα ενταχθεί στο σύστημα στις 10 Αυγούστου, καθώς τα υποκαταστήματά της βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης. Ειδικά, για ασφαλισμένους σε ακριτικά ή απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όπου δεν λειτουργούν υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν αρκετές από τις συναλλαγές τους με τον φορέα, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν από νησί σε νησί, για να εξυπηρετηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!