Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Xαϊντεραμπάντ, η πόλη όπου δεν μπορείς ποτέ να περάσεις… απαρατήρητος 
[Protagon]: Xαϊντεραμπάντ, η πόλη όπου δεν μπορείς ποτέ να περάσεις… απαρατήρητος 

[Protagon]: Xαϊντεραμπάντ, η πόλη όπου δεν μπορείς ποτέ να περάσεις… απαρατήρητος 

Το Χαϊντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τελανγκάνα στη νότια κεντρική Ινδία, είναι μία από τις πιο (τηλ)επιτηρούμενες μητροπόλεις στον κόσμο. Είναι πρακτικά αδύνατο να βγει κάποιος από το σπίτι του και να μην εκτεθεί σχεδόν αμέσως σε χιλιάδες κάμερες παρακολούθησης που τροφοδοτούν διαρκώς με στοιχεία προηγμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Μάλιστα οι αστυνομικοί στην πόλη τακτικά σταματούν ανυποψίαστους πολίτες στον δρόμο και τους φωτογραφίζουν (ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, αναγκάζοντάς τους να βγάλουν τη μάσκα που φορούν κατά του κορονοϊού) παρότι δεν είναι ύποπτοι αξιόμεμπτων πράξεων, ούτε καταζητούνται. Την ίδια ώρα το ζήτημα της ιδιωτικότητας των πολιτών και της ανάγκης θέσπισης κανόνων για την προστασία τους είναι ουσιαστικό ανύπαρκτο.

Η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με τη ινδική ΜΚΟ προάσπισης των ψηφιακών ελευθεριών και δικαιωμάτων Internet Freedom Foundation (IFF) και τη διεθνή οργάνωση Article 19 που προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης ανά τον κόσμο, προέβησαν στην χαρτογράφηση των καμερών παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στην Κάλα Πατάρ και στην Κίσαν Μπαγκ, δύο από τις γειτονιές του Χαϊντεραμπάντ, μιας πόλης με περισσότερους από δέκα εκατομμύρια κατοίκους. Διαπίστωσαν πως μέσω καμερών επιτηρείται και ελέγχεται στην πρώτη περίπτωση το 53,7% και στη δεύτερη το 62,7% της συνολικής έκτασης που καταλαμβάνει η κάθε γειτονιά.

Η Χαϊντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τελανγκάνα στη νότια κεντρική Ινδία, είναι μία από τις πιο (τηλ)επιτηρούμενες μητροπόλεις στον κόσμο

Σύμφωνα με το IFF σήμερα στο κρατίδιο Τελανγκάνα υλοποιούνται περισσότερα ερευνητικά πρότζεκτ με στόχο την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων αναγνώρισης προσώπου από οπουδήποτε αλλού στην Ινδία. Επιπρόσθετα οι τοπικές αρχές άναψαν πρόσφατα το πράσινο φως για την κατασκευή ενός συντονιστικού κέντρου επιτήρησης και ελέγχου με στόχο την ενοποίηση όλων των δικτύων παρακολούθησης μέσω κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης και τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!