Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Wall Street Journal: Ανάκαμψη χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ
[Protagon]: Wall Street Journal: Ανάκαμψη χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ

[Protagon]: Wall Street Journal: Ανάκαμψη χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ

Η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει ήδη περίφημα κι ας μην έχει τελειώσει η πανδημία. Μέχρι και η Wall Street Journal δηλώνει εντυπωσιασμένη από την ανάκαμψη και όταν το παραδέχεται η μοναδική μεγάλη αμερικανική εφημερίδα που υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι είδηση –ακόμα και αν αναφέρει το όνομα του Τζο Μπάιντεν μόνο δύο φορές σε 2.500 λέξεις…

Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία, γράφει η WSJ, και στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τους καταναλωτές, που έχουν βάλει στην άκρη τρισ. δολάρια όλο αυτό το διάστημα, τις επιχειρήσεις, που διψάνε για προσλήψεις και την τεράστια στήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν με πακέτα-μαμούθ.

Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα εξέλθουν από την κρίση με πολύ λιγότερες απώλειες από ό,τι σε προηγούμενες οικονομικές κρίσεις, όπως του 2007-2009, εκτιμά η εφημερίδα.

Νέες επιχειρήσεις ξεφυτρώνουν ταχύτερα από κάθε άλλη περίοδο στην αμερικανική ιστορία. Οι ρυθμοί με τους οποίους οι εργαζόμενοι παραιτούνται -ένδειξη της εμπιστοσύνης τους στην καλπάζουσα αγορά εργασίας- είναι ίδιοι με το 2000. Τα χρέη των αμερικανικών νοικοκυριών, ως ποσοστό των εσόδων τους, είναι τα χαμηλότερα από το 1980, όταν ξεκίνησε η καταγραφή τους. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει ανέβει κατά 18% σε σχέση με το υψηλότερο σημείο του προ της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!