Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Βρετανία: Ζητούνται επειγόντως οδηγοί μεταφορών
[Protagon]: Βρετανία: Ζητούνται επειγόντως οδηγοί μεταφορών

[Protagon]: Βρετανία: Ζητούνται επειγόντως οδηγοί μεταφορών

Οι Αρχές στη Βρετανία αποφάσισαν το Σάββατο να εκδώσουν 5.000 προσωρινές βίζες εργασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη οδηγών μεγάλων οχημάτων, ενώ ακόμη περίπου 5.500 θα αφορούν άλλους εργαζόμενους.

Είναι μια αιφνιδιαστική στροφή στο θέμα της μετανάστευσης μετά το Brexit, στην οποία σχεδόν εξαναγκάστηκαν οι Αρχές για να αντιμετωπίσουν την τεράστια έλλειψη σε οδηγούς φορτηγών αλλά και εργατών σε κρίσιμους τομείς της βρετανικής οικονομίας, όπως η πτηνοτροφία.

Οι άδειες για την είσοδο και την εργασία πολιτών τρίτων χωρών στη Βρετανία, που θα έχουν ισχύ από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο.

Παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να μην επικρατήσει πανικός, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν χθες Σάββατο για δεύτερη ημέρα έξω από τα βενζινάδικα, με πολλούς οδηγούς να περιμένουν ακόμη και ώρες για να γεμίσουν τα οχήματά τους, αφού οι πετρελαϊκές εταιρείες είχαν ανακοινώσει έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχή στην αλυσίδα ανεφοδιασμού.

Ήδη κάποια βενζινάδικα έχουν κλείσει, ενώ άλλα έχουν θέσει όριο στην ποσότητα των καυσίμων που μπορεί να αγοράσει κάθε οδηγός.

Προς το παρόν το Λονδίνο δεν έχει δώσει συνέχεια στο αίτημα να αναπτυχθεί ο στρατός προκειμένου να βοηθήσει στη διανομή καυσίμων.

Ο κλάδος του λιανεμπορίου έχει προειδοποιήσει από την πλευρά του ότι, αν δεν λυθεί το ζήτημα με την έλλειψη οδηγών φορτηγών, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων οπότε η εμπορική κίνηση είναι αυξημένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!