Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Βρετανία: Πέρασε ο αμφιλεγόμενος νόμος που ακυρώνει τη συμφωνία για το Brexit
[Protagon]: Βρετανία: Πέρασε ο αμφιλεγόμενος νόμος που ακυρώνει τη συμφωνία για το Brexit

[Protagon]: Βρετανία: Πέρασε ο αμφιλεγόμενος νόμος που ακυρώνει τη συμφωνία για το Brexit

Η πανδημία εδώ και μήνες σαρώνει κάθε άλλη μεγάλη είδηση στη Βρετανία, ακόμη και το πολιτικό δράμα του Brexit που κυριαρχούσε το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Το 2020, με ή χωρίς τον κορονοϊό, θα ήταν εξάλλου μεταβατική χρονιά πριν από το οριστικό διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ. Ωστόσο οι συνομιλίες ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες για μια νέα εμπορική συμφωνία ήταν σε αδιέξοδο.

Τη Δευτέρα, το βρετανικό κοινοβούλιο πέρασε με 340 έναντι 263 ψήφους έναν μάλλον αμφιλεγόμενο νόμο με στόχο να προλάβει περιπλοκές εντός του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση που δεν ήταν εφικτή μια συμφωνία με την ΕΕ.

Όπως σημειώνει το BBC , ο νόμος προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι κανονισμοί μεταξύ της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα είναι συγχρονισμένοι. Αυτό διότι, όταν αποχωρήσει η Βρετανία, κάθε μία από τις περιοχές θα έχει την αρμοδιότητα να θέτει κανόνες για ζητήματα όπως είναι, για παράδειγμα, η ποιότητα του αέρα.

Παρά ταύτα, αν και δεν ήταν έκπληξη η υπερψήφιση, οι αντιδράσεις παραμένουν, ακόμη και από το εσωτερικό των Συντηρητικών. Οι πρώην πρωθυπουργοί Τζον Μέιτζορ, Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν και Τερέζα Μέι έχουν επικρίνει το νομοσχέδιο. Υπήρχαν και βουλευτές αντάρτες, αλλά όχι τόσοι πολλοί ώστε να ανησυχήσουν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!